flex
0
Mikaela Norrman 24 juli 2014 23:25

Det är nog inte bara jag som känner mig matt och konstant trött i den här värmen, eller hur? Men som den typiska ”Svensson” alltid säger -”Man får fan inte klaga”. Sommaren är ju HÄR och har kommit för att stanna, åtminstone om man ska tro på vädergurun. Sommarhettan för med sig massvis med fördelar som exempelvis att vi kan lägga på oss lite (eller mycket) solbränna, vi frigör endorfiner och blir automatisk gladare och lyckligare, vi får D-vitamin från solen, vi svettas som grisar och gör oss av med massa kroppsgifter, vi häller i oss mer vatten etc. Inga dåliga grejer! Trots denna lycka så leder den till att min hud gör en massa jävelskap. Läkarna säger att solen ska vara bra för min hud, men som ni kan se på mitt nytagna foto ovan så gör solen och värmen något helt annat. Nu går det ändå åt rätt håll men för en vecka sedan såg det hemskt ut. Solen och den konstanta hettan där jag hela tiden utsätts för värme gör att min hud blir irriterad och leder till utslag på bröst, axlar och rygg. Ja, problemhud är som jag får leva med resten av mitt liv, men som jag själv kan påverka genom att ha koll på vad jag äter och hur jag skyddar mig från saker som gör att min hud exploderar av ilska.

Förra tisdagen klev jag på min diet, den diet som jag ska hålla fram tills att jag intar slutdieten inför tävlingen i november. Jag har i regel alltid hållit mig till en sund kost, äter mer än sällan onödigt vitt bröd, skräpmat, godis, lågfabrikat etc. När jag först fick kostschemat från min coach Joakim Edlund så tänkte jag -”OMG! Äta var tredje timma? Hur tänkte han nu? Hur ska jag få ihop detta med mitt annars så jäktiga arbete och spontana liv? Kommer jag ens att hinna bli hungrig?”. Ja, det var bara att ställa om hjärnan till ”stop-whining-and-eat-clean-train-sleep-and-repeat”. Pannben för i helvete, pannben!

väga

Att väga mat är nytt i min vardag.

Resultatet av ca 1,5 veckas dietande så har jag gått ner från 57.6 kg till 54,1 kg. Jag äter var tredje timma, känner mig tillfredsställd och kroppen har redan börjat vänja sig med måltidsperioderna. Kroppen säger numera själv till när klockan har passerat 3 h och det är dags för att inta måltid. Vad hände? Kan detta ske på så kort tid? Tydligen… :)

diet

A good start. Nu måste jag börja jobba på den där tvättbrädan ;)

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen kommer inte att publiceras.