IMG_20150107_165426
0
Mikaela Norrman 10 januari 2015 22:30

Hur mycket jag än planerade, hur inställd jag än var och hur koll jag trodde att jag hade på läget, så fick jag göra en hel del uppoffringar för att nå mig hela vägen till de mål som jag satt upp för 2014. En sak som är säker, är att jag inte kommer att vara så naiv och självupptagen igen.

Det låter kanske tokigt, men jag är så lycklig över att ha fått tillbaka mina kurvor igen. Nog för att jag älskar förvandlingen som sker under strikt träning och diet, men jag har nog aldrig haft sådana eländiga kläddagar som jag hade när jag var som mest deffad. Tröjorna satt löst, linnen i XS satt löst men värst var nog mina jeans som alla blev extremt obekväma i takt med min viktnedgång. Under dietperdioden gick jag ner 3 jeansstorlekar, så nu har jag ett par jeans som får hänga i garderoben till nästa gång jag är igång på min deffperiod. Jag är i alla fall väldigt lycklig över att min röv nu fyller ut jeansen ;)

Jag råkade slinka in på en profil där en tävlingsadept från förra året hade kommenterat sitt foto om hur tufft det är att vara tjej i dagens samhälle, hur jobbigt det var att 6-packet inte längre syntes, hur dåligt samvete hon fick av att äta en god måltid tillsammans med familjen, hur hemskt det kändes att venerna inte längre syntes och känslan att vara ”slät” igen.  Jag kan till en låg nivå förstå hur tankarna snurrar i hennes huvud, även om jag själv är långt ifrån tankesättet (OBS! Jag är ett matvrak). När det går till en sådan gräns så är det plötsligt inte sunt längre. Det är omöjligt att att utvecklas och göra framsteg i ett sådan tillstånd och det går inte att hålla sig slimmad året runt och samtidigt få en bättre fysik med 100% renhård träning.

Förutom att man själv bör ha ett hyfsat starkt psyke så är det väldigt viktigt att man har en bra coach eller bra människor runt omkring sig som håller koll på ens beteenden. Den här typ av ”sport” är inte gjord för alla, i alla fall inte när hjärnan börjar få en svedvriden bild av en själv. Jag tror t.o.m. att begreppet heter ortorexi.

Varför blicka bakåt, när man kan använda energin till att fokusera framåt? Det är nu dags att äta, växa, hålla-käften-och-träna och rocka järnet för att armbåga resten ur vägen.

large

Bild lånad från länk.

Dagens citat: ”Varför nöja sig med att vara bra när man istället kan vara bäst?” – Mickan

Kommentarer