Photo 2014-01-26 12 46 00
0
Ali Samet 13 mars 2014 19:18

Det var ett tag sedan jag uppdaterade om min vikt. Målet var ju 90kg, och sista bilden ni fick se var just denna här ovan. Anledningen till det är för att jag varit på Diet i smyyyg. Strax efter att denna bild togs hoppade jag av projekt #Mot90kg, och 89,4kg blev faktiskt min tyngsta vikt (någonsin). Nå, varför hoppade jag av när det bara var 600gram kvar? Det var faktiskt många faktorer som spelade in.

Det som initierade tanken av att gå på Diet helt plötsligt var faktiskt tävlingen Body Classic som ska hållas i Solna Hallen. De hade från början inte med Athletic Fitness, men lade till det ganska sent när de insåg att de fanns stort intresse för det. Det är en helt ny tävling, och den hålls i STOCKHOLM! När jag fick reda på att de kommer att köra AF så blev jag riktigt sugen på att tävlahemmaplan. Jag insåg dock rätt snabbt att jag bara hade 13veckor på mig att gå ner ca 16kg. Allt går såklart, men man riskerar att bränna en del muskler samt bli riktigt sliten.

Trots dessa dåliga förutsättningar bestämde jag mig för att göra ett försök. Jag gav mig själv 4v att komma ner till 82kg. Skulle jag lyckas så fortsätter jag Dieten och satsar på Tävlingen, annars hoppar jag av och fortsätter min uppbyggnadsäsong. Det blev något mellanting. Jag gick tyvärr inte ner så fort som jag ville och bestämde därför att inte köra tävlingen i Solna Hallen. Dock bestämde jag mig för att fortsätta dieten tills jag når 80kg. Jag insåg att det blir för många kilon som skall ner i ett svep in för SM i September så jag kör två dieter istället.

När jag väl är nere på 80kg så skall jag försöka hålla mig där och försöka bygga så mycket det går utan att lägga på mig massa onödigt fett (alltså så jag borde gjort från början). Det blir inte så länge jag får hålla på så innan det är dags att köra igång riktiga Tävlingsdieten inför Atheltic Fitness SM, 6e September i Karlstad. SAVE THE DATE!

Två andra anledningar till att jag bestämde mig för att köra igång dieten var, 1) Kläderna; Jag gick från Medium till Large i nästan allt. Jag köpte nya kläder men insåg att jag inte kan byta ut hela garderoben, jag ska ju ner till anständig vikt snart igen och kommer förmodligen inte komma upp hit igen (kanske när jag är gammal och lat). 2) Jag mådde faktiskt inte bra när jag vägde så mycket. Blev klumpig, jag hade svårt att vända mig i sängen och hade alla möjliga problem som jag aldrig haft tidigare. Jag visste inte att jag mådde dåligt förrän 3 veckor in på dieten när jag helt plötsligt började bra.

Jag har faktiskt varit på Dieten nu i 7,5 vecka och morgonvikten ligger på 84kg. Jag äter mycket mer under denna diet och jag har möjlighet att testa lite olika varianter utan att stressa. Att jag går ner sakta är bara positivt. Målet är att gå ner i Fett% och inte bara i vikt. Behålla muskelmassa är A och O!

Har även lagt om träningsschemat lite i och med Dieten. Men det skall jag skriva om en annan gång, nog med text för idag. Let’s go, #Mot80kg :)

Dags för middag, 200g ryggbiff, 350gram potatis, kvarg-bea-sås. Jum!

IMG_4647

 

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen kommer inte att publiceras.