IMG_7570
0
Ali Samet 9 januari 2015 23:38

Roman och jag fick äran att besöka Athletic1080s LabBrahegatan 42. Min barndomsvän Martin Taipale som är med och driver företaget lovade oss ett rejält träningpass med deras avancerade utrustning.  Det fick vi också. Jag började dessutom blöda näsblod under ett Set, men det är inte helt ovanligt att jag gör det så :)

Deras utrustning är kopplad till en motor och sedan till en dator. Där kan man ställa in den Koncentriska & Excentriska vikten, samt vilken hastighet man kan röra sig i. Som ni alla vet så är vi starkare i den excentriska fasen, ca 30% starkare sägs det. Därför kan man lägga på ca 30% mer vikt i den excentriska fasen och få sig ett rejält träningspass. Det räcker med några få reps och set, sen är man helt färdig, det lovar jag.

Vi testade även på att begränsa hastigheten i rörelsen. Det spelar alltså ingen roll hur hårt du trycker, utan stången kommer att röra sig i samma hastighet hela tiden. Då får du träna alla delar i rörelsen. I vanliga fall så flyger man förbi vissa delar i rörelsen. Här får du en anpassad belastning beroende på hur stark du är i varje del av rörelsen. Mer effektiv träning finns inte!

Vi körde ett Benpass, men i deras nya gym som öppnar den 1a februari så kommer man att kunna köra igenom hela kroppen. Det är nu vi tar träningen till nästa nivå. Ser verkligen fram emot detta. Ni kommer att få se och läsa mer om det här framöver. Stay tuned!

Så länge så hittar ni dem på dessa ställen:

Lämnar er med lite bilder från passet

IMG_7569 IMG_7568 IMG_7567 IMG_7566 IMG_7560 IMG_7563

 

Kommentarer