2
Mikaela Norrman 29 juli 2014 09:53

Sommaren har hittills bara varit fantastisk med en leverans av värme, gassande sol och bad med en gnutta touch av oväder. Fantastiska underbara sommar som man inget annat kan göra än att älska. Carpe diem…

Att gå på diet handlar om ren vilja och disciplin. Har man bestämt sig så har man, och när man väl är där då är det bara att göra som ätarschemat säger. Det är ju resultatet som man triggar en, vägen dit, att se på hur kroppen förändras från vecka till vecka genom att bara ändra på gamla och kanske t.o.m. onda vanor. Jag är inne på min andra vecka i dieten, har tappat närmare 3 kg (Läs: vätska) och äter var tredje timma. Ja, jag har nog aldrig varit så hungrig som jag är nu och då äter jag ju hela tiden. De första dagarna hade jag nästan svårt att få i mig allt, men nu skriker magen efter nästan 2,5 h. Kosten är hittills ingen smakupplevelse men är ändå god i sig, enkelt att tillaga och lätt att ta med sig överallt. Mellanmålen har varit de svåraste att få ihop. Det är säkert fel på mig, men om det är någonting som jag verkligen inte klarar av att äta så är det lättkvarg och lättkeso som ingår i mitt mellanmål. Det är ju typ det mest proteinrika man kan äta till mellanmål och det stillar hungern. Sanningen är att skiten växer i munnen på mig, så då får man försöka vara kreativ och finna alternativa lösningar som innehåller lika många kcal som dessa. Jag har nu hittat det perfekta mellanmålet – Tillåt mig att få presentera Andreaz Engströms lyxiga Efter-tränings-pannkakor. De ordagrannt smälter i munnen och får mellanmålen att smaka så lyxigt.

IMG_20140728_225941

Till en sats på ca 8 pannkakor behöver du följande:
240g äggvita
20g äggula
250g lätt kesella/mini keso
1dl mini mjölk
80g havregryn
1 tsk bakpulver
Sötningsmedel och kanel efter smak
1tsk salt

Mixa ihop allt med en stavmixer eller en blender tills att det blir en någorlunda slät och fin pannkaksmet. Ta en soppslev och häll smeten i en upphettat teflonpanna. För lite sälta, går det att steka i vanligt smör men det är inte nödvändigt. Stek ordentligt ca 2-3min på varje sida.

Enjoy!

Kommentarer

  • Camilla L
  • 6 augusti, 2014 kl 22:10

Vilken cool bild! Frihet! :-)

Ska testa pannkakorna, vilket bra recept!

  • Mikaela Norrman
  • 6 augusti, 2014 kl 22:44

Vad roligt att du kikade in :D Pannkakorna är verkligen jättesmarriga!

Kommentera

E-postadressen kommer inte att publiceras.