IMG_20150128_004700
0
Mikaela Norrman 28 januari 2015 00:51

Har ni någon gång kommit på er själva med le så där genuint en hel dag utan att ni riktigt vet varför? För mig är det liksom någonting med dagen, redan när man slår upp ögonen, kliver upp ur sängen och bara studsar in i duschen, lagar sin grötfrukost, slår på kaffebryggaren, pussar sambon hejdå och inte stressa till jobbet. Ju närmare klockan slår hemgång så inser man att det är tisdag – tiZdags-Zumba – dagen som numera är känd som veckans höjdpunkt och som gör så många människor otroligt lyckliga. Förutom rytmen och härlig musik så är det främst människorna som påverkar varandra och man känner sig som en i familjen. Att få uppleva denna lycka som instruktör är obeskrivligt – det kan verkligen bara upplevas.

Många av människorna har hängt med mig från min allra första Z-klass sedan 5 år tillbaka, några har droppat in på senare tid och så finns det riktiga nykomlingar som numera är återkommande. Alla instruktörer är olika/unika/bra på sitt sätt, jag har mitt alldeles unika och egna sätt att sända ut signaler till mina deltagare. För mig handlar det om att vara sig själv, att ta vara på nuet, att låta alla ”måsten” få vänta och att släppa loss alla sina hämningar. Som första gång kan det kännas obekvämt, men så snart man kommit 5 minuter inpå passet så inser man rätt snabbt att klassen består av en bunt hämningslösa underbara människor och kan inte annat än följa med strömmen. Man behöver inte kunna dansa, det spelar ingen roll var man kommer ifrån eller vad man har för bakgrund, ingen döms, utan alla är där av samma skäl. Det är helt fantastiskt att få omges av sådana fantastiska människor!

Just idag blev jag så otroligt berörd inpå hjärtat när jag, efter passet, omfamnades av en av mina ”nyare” deltagare, och en kram som höll om mig så hårt. Personen skakade och tårarna bara rann – lyckotårar och hur personen på något sätt kändes befriad. Att få höra orden som att ”Du förstår inte hur mycket du gör och hur bra du får mig att må”, ett Tack för att man har en sådan positiv inverkan på någon dennas liv, gjort livet lättare för personen bara genom att dela med mig av min kärlek, energi och glädje, är en fantastiskt upplevelse i livet. Jag har inget annat mål är att öppna upp människors hjärtan och bygga upp samt förstärka människors självförtroende och självkänsla.

Jag är inte bäst utan unik, som vilken annan instruktör som helst (alla är unika och bra på sitt sätt),  jag är spontan, orädd, influerande och kan med erfarenhet säga att det är så viktigt att kunna bjuda på sig själv. Med rätt musik, rätt rytm, rätt stämning och en galenpanna till instruktör så kan Zumba Fitness läka alla sår.

Oändligt tack till er alla som bidrar till veckans höjdpunkt, veckans bästa dag – tiZdag.

Ingen nämnd, ingen glömd…

Kommentarer