IMG_6488
0
Ali Samet 15 september 2014 18:42

Nu har jag fått upp alla videoklippYoutube. Ni har dom alla här nedan i kronologisk ordning; Fysikronden, Styrkeronden, Hinderbanan och Finalronden.

Första ronden är alltså en Fysikrond, men officiellt heter det ”Förbedömning”. Men för icke insatta kan det låta som något man gör backstage eller dagen innan. Men det är alltså en rond där man bedömmer Fysiken på samma sätt som i Bodybuilding. Vi håller oss dock till kvartsvändningar istället för häftiga Bodybuilding poser.

Jag placerade mig 2a i Fysiken vilket kom som en stor överraskning för mig. Jag tyckte det var många som var i grym form. Men man är ju väldigt självkritisk och ser aldrig sig själv som andra gör. Sen finns det ju dom som är helt tvärtom, men dom är det ju bara synd om :) Hur som helst så började tävlingen jävligt bra. Fick en rejäl energikick när jag fick reda på placeringen. Videon är snodd från BODY Magazine då jag inte orkar klippa ihop mina videos.

Sen är det dags för Styrkeronden, vilket innebär först Chins och sedan Dips. Chinsen har jag redan delat, men ni får den här ännu en gång. Jag fick 28st Godkända Chins och 40st Godkända Dips. Det är personbästa på båda på Tävling.

Sen var det dags för det roliga, Hinderbanan! Det var här jag skulle göra stordåd. Inför Hinderbanan låg jag 2a och Erik Anklev låg 1a. Vi gick upp sist mot varandra. Det var extremt viktigt att vinna denna, och göra en bra tid. Jag hade SM Guldet i mina egna händer i princip. Jag sticker som ett spjut och tar en ledning direkt. Men på slutet av andra varvet så springer jag FEL! Herregud! Det var det här jag hade haft mardrömmar om varje natt veckorna innan. Jag som hade tränat så mycket och gjort banan i mitt huvud 10 000 ggr! Jag hinner dock rätta till felet och kommer i mål ca 40 hundradelar för Erik. Men det räckte tyvärr inte då Andreas Ekström gjorde en bättre tid än oss båda.

Förutom att jag var lite besviken på mig själv så tyckte jag att banan var alldeles för kort. Tidigare Hinderbanor har tagit 2-3 minuter att klara, men denna tog ca 1,40min. Det är lika för alla, men det ger inget utrymme för misstag. Det var extremt små marginaler som avgjorde, och det såg man på allas tider. Ju längre banan är desto mer blir din kondition och smidighet en avgörande faktor. Tyvärr blev momenten att plocka upp vikten och pricka stången som man skulle lämna den på alldeles för avgörande. Det är dock min åsikt. Men det är absolut ingen bortförklaring. Hatten av till Andreas som spöade mig i min paradgren! Kolla på videon, den är faktiskt ganska underhållande.

Sist är det såklart en Final. Det är som första ronden, en Fysikrond. Men här får endast de 6 bästa vara med. Även denna video är tagen från BODY Magazine. I denna rond tenderar man att vara lite mer fyllig och lite mer slät då man har fyllt på med vatten och mat för Styrkeronden och Hinderbanan. Men det är så små skillnader att de flesta inte skulle lägga märket till det. Även i denna Fysikrond placerade jag mig 2a!

Sen är det bara Prisutdelningen kvar. Ni får helt enkelt kolla hur det gick :)

Att ta en pallplats i debutenSM vågade jag inte ens hoppas på så jag är mer än nöjd med utfallet. Men så här i efterhand när jag vet att jag gjorde bort migHinderbanan, vilket förmodligen kostade mig SM guldet så gör det faktiskt lite ont i magen. Men tro mig, jag hade tagit en 2a placering förhand alla dagar i veckan. Nu har jag satt galen press på mig själv till nästa gång. Finns bara en placering som är bättre än en 2a plats! Som jag har skrivit förr, jag ger inte upp förrän jag är Svensk Mästare i Athletic Fitness! Men att det skulle gå såhär bra på debuten trodde jag faktiskt inte. Rolling with the big boys now :) Se upp 2015 är mitt år!

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen kommer inte att publiceras.